De Kwaliteitstoets is niet het verplicht invullen van de vakjes, dit is en blijft een misverstand!

Ik hoor zo vaak van logopedisten dat we de ‘verplichte velden’ van Incura en Intramed in moeten vullen.

Dit wil ik echt uit de wereld helpen. Het heeft geen enkele nut om alle vakjes in te vullen. Je komt dan tot het dubbel of drie-dubbel noteren van informatie. Ook is deze informatie vaak totaal onzinnig en niets toevoegend. Het wordt enkel ingevuld om de ‘verplichte’ vakjes in te vullen zodat het programma niet gaat zeuren.

Ik noem dit vanuit de EPD leveranciers gecreëerde ‘Incura Autisme of Intramed Autisme’.

Laat de verplichte velden én de velden met het NVLF-logootje los. Bepaal zelf welke informatie je nuttig vindt en waar je deze informatie in vult. Ik weet zeker dat je dan tot veel betere dossiervorming komt en dossiervorming die veel minder tijd kost.

Ook komt jouw professie veel beter tot recht!

Heb je hier vragen over, neem gerust contact met mij op.